Reseptit

COCTAILPALAT YLIOPPILASJUHLIIN
tai ILLANISTUJAISIIN

Maalahden saaristolaisleipää viipaleina
Chilihunajaa
Voimakasta Emmentaljuustoa
Viinirypäleitä ja ananaspaloja
Basilikan lehtiä

Voitele saaristolaisleivön viipaleet runsaasti chilihunajalla, laita päälle juustoviipaleet, leikkaa leipä coctailpaloiksi, pistä coctailtikkuun, rypäle tai ananaspala, basilikan lehti ja keihästä tikkuun juusto chilileipäpala, tarjoile .
Sopii ylioppilaisjuhliin tai illanistujaisiin vähä erilaiseksi naposteltavaksi.
Koristeeksi sopii myös coctailkurkut, pikkuporkkanat yms.

MEHILÄISKUNINKAAN UUNIHAUKI

Haukifileitä
Kristallisuolaa
Mustaapippuria
Hunajaa
Neitsyt rypsiöljyä
Sinappia
Voita

Voitele haukifileeet kevyesti sinapilla, mausta kristallisuolalla ja mustapippurilla. Päälle hieman juoksevaa lähihunajaa ja kevyesti neitsytrypsiöljyä.
Anna maustua yönyli jääkaapissa. Voitele uunivuoka reilusti voilla ja paista fileet uunissa kypsäksi. Vuoan päälle voi laittaa folion niin kalat eivät kuivu. Kerma ei huononna kalan makua jos haluaa laittaa kastikkeen samalla, mutta lisää se vasta loppuvaiheessa. Ennen tarjoilua voitele fileet voilla niin näkö ja maku sen kuin paranee.

GRAAVILOHI

Lohifilee

Vuorisuolaa karkeaa, mustapippuria, tilliä tuoreena, laatuhunajaa.

Suolaa lohifilee karkealla suolalla maun mukaan, mausta pippurirouheella ja lisää juokseva laatuhunaja. Kääri kala voipaperiin tai elintarvikemuoviin, pistä kala päiväksi jääkaappiin. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.

HUNAJA TOTI

Kuumaa mustaherukka mehua
4 cl tummaa rommia
2 rkl hunajaa
kanelitanko, inkivääriä tai inkiväärihunajaa

Sekoita aineet sopivan kuumaan mehuun ja hämmentele kanelitangolla. Auttaa viluiseen ja flunssaiseen oloon, aukaisee hengitysteitä ja antaa rauhallisen olon. Tarvittaessa rommin voi jättää vähemmälle.

HUNAJA KAURANAAMIO

Virkistävä ja rentouttava naamio kuivalle ja väsyneelle iholle.

1 omena
2 rkl hunajaa
2 rkl kaurahiutaleita
2 rkl neitsytrypsiöljyä
Hienonna pesty omena kuorineen, lisää siihen hunaja ja kaurahiutaleet. Levitä puhdistettuun ihoon rypsiöljy ja naamio sen päälle, anna vaikuttaa puolituntia. Huuhtele pois haalealla vedellä.

PUNAJUURISALAATTI

4 Pientä punajuurta
2 isoa hapahkoa omenaa
1 iso sipuli
2 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä raasteena
1/2 sitruunan mehu
hyppysellinen mustaapippuria ja suolaa

Kuori punajuuret ja omenat. Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi ja viipaloi omenat tulitikkumaisiksi paloiksi. Pilko sipuli pieneisi kuutioiksi. Sekoita ainekset keskenään.Tee sitruunanmehusta ja oliiviöljystaä kastike, mausta se suolalla ja mustapippurilla, sekoita salaatin joukkoon ja tarjoile. Sopii voimakkaittin liha- ja riistaruokien salaatiksi.

TALVEN TERVEYS GLÖGI

Pakuriteetä 1 litra
Mustaherukka mehua 1 litra
inkivääriä, kanelia
hunajaa

Keitä pakuriteetä ja lisää siihen herukkamehu mausta inkiväärillä ja kanelilla ja makeuta hunajalla.
Nauti hyvässsä seurassa.
Aikuuset voi kruunata lökin rommilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>