Perga ja Siitepöly

Kotimaista Siitepölyä

Siitepöly 100g    Siitepöly on Yksi parhaista luonnon lisäravinteista

Siitepöly ja perga

Siitepöly on yksi mailman parhaimmista luonnon antimista, se on todellista Superfoodia. Siitepölyn mehiläiset keräävät kukista ja tuovat npesään jossa pesämehiläiset maitohappokäymisellä muuttaa siitepölyn Pergaksi jonka ne varastoivat kennoihin hunajan lailla tulevaa käyttöä varten. Siitepöly on mehiläisten proteiini ja sitä tarvitsevat Kuningatar muninnan onnistumiseen ja mehiläisten toukat kasvaakseen isoiksi. Siitepölyä ei käsitellä mitenkään muuten kun se ainoastaan kylmäilma kuivurilla kuivataan. Siitepöly ja Perga ovat mahdollisimman vähän käsiteltyjä superfoodeja ja minä kerään Siitepölyn ja Pergan kotitarhaltani Pedersörestä, joten se on myös Lähiruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

Pergaa eli mehiläisleipää

 

Siitepöly on jumalten ruokaa mutta sitä on vielä vähän tarjolla meille tavallisille kuolevaisillekkin. Sanotaankin että pelkällä siitepölyllä ja vedellä eläisi, sillä Siitepöly on niin monipuolinen ravintoaine. Siitepöly ja mehiläisten maitohappokäyttämä siitepöly Perga (vap.suomennos, mehiläisleipä) on ehkä yksi tasapainoisimmista luonnonmukaisista lisäravinteista maimassa. Se on mehiläistenitse käyttämää proteiinia jota ne tarvitsevat kuningattaren ruokaan ja uusien mehiläisten kasvattamiseen.Ihmisillä ne toimivat hyvin suojaravinteena ja rasituksista palauttavana lisäravinteena.Monet urheilijat käyttävät niitä säännöllisesti palauttamaan lihaksisto rasituksesta.
Siitepöly ja Perga on kerätty Pedersören Lappforssissa olevalta kotitarhan pesistä. Katso nettikaupan sivulta yhteystiedot

Kotimainen siitepöly on ollut ilmeisesti saatavuudeltaan hieman hankalaa. Kerään itse siitepölyä kotitarhastani ja se on ns. monikukka siitepölyä. Sitähän ei muuten käsitellä kuin vain kuivataan. Siitepöly on köyttövalmista heti purkista otettuna . Siitepöly pallerot tulee purra rikki niin ne imeytyvät parhaiten.

Siitepöly samoin kuin Perga vapaasti suomennettuna Mehiläisleipä, molemmat ovat huippuhyviä lisäravinteita jotka auttavat palautumaan rasituksista ja lisäävät luontaista vastustuskykyä.
Perga on mehiläisten maitohappokäyttämää siitepölyä jonka ne varastoi samoin kun hunajan talvivarastoonsa. Ilman Pergaa mehiläiset eivät pysty lisääntymään sillä Perga on niiiden proteiinin lähde ja sitä tarvitaan kuningattaren ruuaksi ja toukkien rakennusaineeksi että niistä saadaan kasvatetuksi uusi mehiläissukupolvi keräämään uutta satoa seuraavana vuonna.

Mehiläisleipä

Perga 100g

2 vastausta kohteessa Perga ja Siitepöly

  1. Eila sanoo:

    Hei!
    Olisin kiinnostunut Pergasta. Voiko sitä tilata teiltä ja mitä se maksaa? Kiitos :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>