Laatuhunajaa Pohjanmaalta

Hunajapuutarha

Hunajantuotantokeskus

Aloitin mehiläistarhauksen pohjanmaalla 2000 luvun alussa Pedersören Lappforssissa aivan Evijärven rajalla Pietarsaaresta n.40 km Alajärventietä sisämaahan päin.

Mehiläistarhat on sijoitettu Lappforsin ja Evijärven metsiin puhtaan luonnon keskelle tavoitteena tuottaa laadukasta metsäkukkahunajaa.
Tällä satokaudella olen “lanseerannut ” tuoteperheeseni paljon kysytyn RAAKAHUNAJAN joka on mahdollisimman vähän käsiteltyä HUNAJAA.
Se vain lingotaan ja siivilöidään ennen pakkaamista puolenkilon lasipurkkeihin. Hunaja saa vapaasti kiteytyä purkeissa .
Hunajan kiteytyminenhän on oikeastaan hunajan aitouden merkki, sillä kaikki käsittelemätön Suomalainen hunaja kiteytyy ennenpitkää, toki monet ykskukka ja lajihunajat pysyy pitkään juoksevana, samoin jos hunaja pakastetaan heti linkouksen jälkeen niin se pysyy käyttöön otettaessa jonkin aikaa juoksevana koska pakastaminen hidastaa kiteytymisprosessia.
Tällä hetkellä on muodissa juokseva hunaja , onhan se helppokäyttöistä tottakai, mutta olen vahvasti sitä mieltä että kiteytynyt hunaja alkaa valtaamaan markkinoita pikkuhiljaa ja ehkäpä jo viidenvuoden päästä kiteytynyt hunaja on suositumpi kuin juokseva hunaja.
Perinteinen metsäkukkahunaja on vapaastikiteytynyttä RAAKAHUNAJAA

Kategoria(t): chaga, Ei kategoriaa, honung, hunaja, hunajavoide, kaviorasva, laatuhunaja, makuhunajat, pakurikääpä, pakuriuute, pedersöre, perga, pihkavoide, pikivoide, pohjalaista hunajaa, pohjanmaan hunaja, pollen, propolis, siitepöly, tassuvaha, vanhanajan hunaja Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>